De Beste Kantoorspullen
Een ergonomisch thuiskantoor opzetten met kantoorbenodigdheden

Een ergonomisch thuiskantoor opzetten met kantoorbenodigdheden

Geplaatst door 02-08-2022 12:21 door Ferry Muts

Het is onvermijdelijk: het thuiskantoor is waarschijnlijk het nieuwe normaal voor velen van ons. Een van de voordelen van thuiswerken is immers de mogelijkheid om een ergonomische werkplek te creëren die werkt voor je lichaam. Als je de inrichting van je thuiskantoor naar een hoger niveau wilt tillen, volgen hier enkele tips over hoe je dat kunt doen met kantoorbenodigdheden.

Investeer ten eerste in een comfortabele en verstelbare bureaustoel. Een ergonomisch ontworpen bureaustoel is een must voor elke thuiswerkplek - het laatste wat je wilt is pijn lijden na een lange dag werken. Zoek er een met een lendensteun, verstelbare armen en kantelbare zwenkwielen voor de beste ondersteuning.

Ten tweede, zet je bureau en je stoel op de juiste hoogte. Een goede vuistregel is je bureau op te stellen met je ellebogen gebogen in een hoek van 90 graden en je armen ontspannen. Dat geeft je de beste ondersteuning en circulatie terwijl je werkt. Misschien moet je wat experimenteren tot je de juiste opstelling vindt die voor jou werkt.

Ten derde, kijk naar verstelbare of in hoogte verstelbare verhogers voor je monitor en toetsenbord. Met deze verhogers kun je de hoogte van je monitor en toetsenbord aanpassen aan de behoeften van je lichaam, waardoor je de hele dag meer comfort en ondersteuning krijgt.

Houd ten slotte je voeten comfortabel met een mat voor een staand bureau. Staande bureaumatten bieden demping en ondersteuning terwijl je op je voeten staat, en ze kunnen helpen de druk op je voeten en benen te verminderen terwijl je werkt.

Door deze stappen te volgen, ben je goed op weg om het ergonomische thuiskantoor van je dromen te creëren. De juiste kantoorartikelen kunnen helpen om je tijd op kantoor comfortabeler en productiever te maken. Vergeet dus niet je reis naar een ergonomisch thuiskantoor te beginnen met de juiste benodigdheden!